BEPERKINGEN EN VEREISTEN VOOR DE BEHANDELING

Informatie over de risicoā€™s van tatoeages en permanente make-up (PMU)
ā€
Het aanbrengen van tatoeages en permanente make-up (PMU) brengt risicoā€™s met zich mee. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat je voldoende gegeten hebt. Vergeet niet om de tatoeĆ«erder of PMU-behandelaar op de hoogte te stellen van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieĆ«n, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. Controleer ook altijd op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl of de studio waar je jouw tatoeage of PMU wilt laten zetten een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio voldoet aan de Europese norm (NEN-EN 17169) en de toelichting op de norm.

Er zijn bepaalde situaties waarin het niet aan te raden is om een tatoeage of PMU te laten zetten:
āž¤ Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan.
āž¤ Op een litteken dat minder dan een jaar oud is.
āž¤ Op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeĆ«erd of waar PMU is gezet.
āž¤ Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage of PMU is weggehaald door middel van laserbehandeling, of waar de laserwond nog niet genezen is.
āž¤ Op geĆÆrriteerde huid, zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.
āž¤ Als je onder invloed bent van alcohol of drugs.
āž¤ Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Daarnaast wordt het afgeraden om een tatoeage of PMU te laten zetten als je last hebt van een van de volgende aandoeningen:
āž¤ Diabetes.
āž¤ Hemofilie.
āž¤ Chronische huidziekten.- AllergieĆ«n voor tatoeagematerialen of -inkt.
āž¤ Immuunstoornissen.
āž¤ Hart- en vaatziekten.

Als je een van deze aandoeningen hebt of antistollingsmiddelen of antibiotica gebruikt en toch een tatoeage of PMU wilt laten zetten, overleg dan eerst met een arts. Voor meer achtergrondinformatie over deze risicoā€™s kun je terecht op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Het zetten van een tatoeage of permanente make-up resulteert in een wond, wat het risico op infectie met zich meebrengt, zoals hepatitis B en C. Het is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de tatoeƫerder of behandelaar hygiƫnisch werkt. Dit voorkomt niet alleen infecties, maar ook ontstekingen van de nieuwe tatoeage of PMU.
Zorg ervoor dat:
āž¤ De huid voorafgaand aan de procedure schoon wordt gemaakt, gedesinfecteerd en eventueel geschoren met een nieuw wegwerpscheermesje.
āž¤ De naalden en inkt steriel verpakt zijn en alleen voor jou worden gebruikt. Elke naald is individueel verpakt en de inkt zit in kleine inktcupjes.
āž¤ Tijdens de procedure schone tissues worden gebruikt om de huid schoon te maken.
āž¤ De tatoeĆ«erder of behandelaar tijdens het zetten van de tatoeage of PMU handschoenen draagt en deze vervangt als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeĆ«erapparaat, de pigmentpen, een tissue of je huid.
āž¤ De tatoeage of PMU na afloop wordt verzorgd en afgedekt.

Nazorg is essentieel voor een goede genezing van de tatoeage of PMU. Het is vergelijkbaar met het verzorgen van een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiƫnische behandeling kunnen leiden tot wondinfecties en littekenweefsel, en een minder mooi resultaat van je tatoeage of PMU. Als je de tatoeage of PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken voordat de wond volledig is genezen. De tatoeƫerder of behandelaar zal je schriftelijke instructies geven over de nazorg. Zorg ervoor dat je deze goed doorleest.

Kwalificatie- en Veiligheidsrichtlijnen

Bij ons streven we naar de hoogste normen van veiligheid en klantenzorg. Om ervoor te zorgen dat elke behandeling veilig en effectief verloopt, hanteren we strikte kwalificatie- en veiligheidsrichtlijnen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste richtlijnen.

Leeftijd

We verwelkomen klanten vanaf 16 jaar oud. Dit komt door de verantwoordelijkheid en het begrip dat nodig is voor permanente make-up procedures.

Zwangerschap en Borstvoeding

Behandeling wordt niet aanbevolen tijdens zwangerschap of borstvoeding, vanwege mogelijke hormonale veranderingen, verhoogde gevoeligheid en infectiegevaar. We raden aan om 6 maanden te wachten tot na de zwangerschap, mits je geen borstvoeding geeft en bij de borstvoedingsperiode na 3 maanden voordat je een behandeling overweegt.

Diabetes

Bij klanten met diabetes kunnen wij de behandeling helaas niet uitvoeren. Dit komt doordat diabetes de genezingsprocessen en het pigmentatie proces kan beĆÆnvloeden.

Antibiotica

Personen die momenteel antibiotica gebruiken of dit in de afgelopen 2 weken hebben gebruikt, kunnen geen behandeling ondergaan. Antibiotica kunnen de genezingsprocessen beĆÆnvloeden en mogelijk bijwerkingen veroorzaken.

Allergieƫn

Klanten met allergieĆ«n voor alcohol, lidocaĆÆne of pigmenten worden niet behandeld. Dit is om allergische reacties en bijwerkingen te voorkomen.

Immuunsysteem en overdraagbare bloedziekten

Bij elk type behandeling, medicatie of ziekte/aandoening die het immuunsysteem compromitteert, is het helaas niet mogelijk om langs te komen voor een behandeling. Een verzwakt immuunsysteem kan leiden tot een verminderde genezing en een verhoogd risico op infecties.

Glaucoom en Bloedverdunners

Glaucoompatiƫnten en mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken, worden uitgesloten. Dit is om het risico op bloedingen en complicaties tijdens de behandeling te minimaliseren.

Mitralisklep afwijkingen en hoge bloeddruk

Personen met mitralisklep afwijkingen of hoge bloeddruk moeten een doktersverklaring met goedkeuring overleggen. Dit is om veiligheidsredenen, omdat dergelijke aandoeningen een extra risico kunnen vormen tijdens de procedure.

Epilepsie en flauwvallen

Klanten die regelmatig last hebben van epilepsie aanvallen of flauwvallen, worden niet behandeld. Dit is om veiligheidsredenen om letsel tijdens de behandeling te voorkomen. Heb je hier in het verleden last van gehad en gebeurt dit niet meer? Neem dan contact met ons op.

Pacemaker en ernstige hartproblemen

Klanten met een pacemaker of ernstige hartproblemen moeten een doktersverklaring met goedkeuring overleggen. Dit is om veiligheidsredenen omdat elektronische apparatuur en stress tijdens de behandeling een risico kunnen vormen.

Littekenvorming

Personen die vatbaar zijn voor keloid- of hypertrofische littekenvorming, worden niet behandeld. Dit is om het risico op ongewenste littekenvorming als gevolg van de procedure te minimaliseren.

SeborroĆÆsch eczeem en huidirritaties

Klanten met seborroĆÆsch eczeem worden uitgesloten. Personen met huidirritaties, psoriasis, eczeem, met name in het te behandelen gebied (zoals uitslag, zonnebrand, acne, enz.), worden niet behandeld. Dit is omdat deze huidaandoeningen de procedure kunnen beĆÆnvloeden.

Ziekte

Klanten die ziek zijn (bijvoorbeeld verkouden, griep, enz.) worden gevraagd om contact met ons op te nemen om de afspraak te verzetten. Dit is om de gezondheid en veiligheid van zowel de klant als de PMU artiest te waarborgen.

Medicatie

Sommige medicijnen kunnen invloed hebben op het genezingsproces en de resultaten van PMU. Het is belangrijk om eventuele medicijnen die je gebruikt te bespreken met je PMU-artist, inclusief voorgeschreven medicatie, medicatie zonder recept, supplementen en kruidenpreparaten.

Chemotherapie

Het is niet mogelijk om een Powder Brows-behandeling uit te voeren bij klanten die op dit moment chemotherapie ondergaan. Het is noodzakelijk om minimaal een jaar te wachten na de afronding van de chemotherapie, voordat een dergelijke cosmetische procedure kan worden uitgevoerd. Voorafgaand overleg met een arts en schriftelijke toestemming van de arts zijn vereist. Dit komt door de verzwakking van het immuunsysteem en de gevoeligheid van de huid tijdens chemotherapie.

Botox/fillers

Klanten die in de afgelopen 2 weken voorafgaand aan de behandeling botox- of fillerinjecties hebben gekregen, worden uitgesloten van de behandeling. Dit komt doordat de effecten van botox en fillers het resultaat van de behandeling kunnen beĆÆnvloeden.

ā€

Wanneer een van deze beperkingen op u van toepassing is, kunnen we u op dit moment helaas niet ontvangen voor een behandeling. Als u ons echter niet vooraf op de hoogte stelt en toch de afspraak laat doorgaan, willen we u erop wijzen dat de aanbetaling wordt ingehouden en dat er een nieuwe afspraak moet worden gemaakt waarvoor de aanbetaling opnieuw moet worden voldaan. We hechten veel waarde aan de gezondheid en veiligheid van zowel onze klanten als ons team, en deze maatregelen zijn bedoeld om risicoā€™s te minimaliseren en ervoor te zorgen dat elke behandeling op een verantwoorde en veilige manier kan worden uitgevoerd. We rekenen op uw begrip en medewerking bij het naleven van deze richtlijnen.

ā€

Contact ons